Wednesday, August 11, 2010

Par mums


TICĪBAS APLIECINĀJUMS

Golgātas draudze ir veidota kā ticīgo sadraudzība Kungā Jēzū Kristū. Mūsu lielākā vēlme ir pazīt Kristu un būt pārveidotiem Viņa līdzībā ar Svētā Gara spēku. Mēs nepiederam ne pie vienas no konfesijām, bet arī nenoliedzam nevienu konfesiju, esam tikai pret pārspīlētajām atšķirībām doktrīnās, kas ir novedis pie Kristus Miesas šķelšanās.

  • Mēs ticam, ka vienīgais patiesais pamats kristiešu sadraudzībai ir Kristus pilnīgā agapes mīlestība, kas ir pārāka par jebkurām mūsu atšķirībām, bez tās mēs neesam tiesīgi saukties kristieši.
  • Mēs ticam, ka Dieva pielūgsmei jābūt garīgai. Tāpēc mēs paliekam pakļāvīgi un padodamies Svētā Gara vadībai mūsu pielūgsmē.
  • Mēs ticam, ka Dieva pielūgsmei jābūt iedvesmojošai. Tāpēc savā pielūgsmē mēs piešķiram lielu nozīmi mūzikai.
  • Mēs ticam, ka Dieva pielūgsmei jābūt gudrai. Tāpēc mūsu dievkalpojumos ir uzsvērta Dieva Vārda mācīšanas nozīme, lai Viņš varētu mums parādīt, kā mums slavēt un pielūgt.
    Mēs ticam, ka Dieva pielūgsmei jābūt auglīgai. Tāpēc mēs meklējam Viņa mīlestību savā dzīvē kā visaugstāko pierādījumu tam, ka esam Viņu patiesi pielūguši.
  • Mēs ticam visām galvenajām vēsturiskās kristietības doktrīnām.
  • Mēs ticam, ka Svētie Raksti ir pilnīgi nekļūdīgi, ka Bībele, Vecā un Jaunā derība ir iedvesmots nemaldīgs Dieva Vārds.
  • Mēs ticam, ka Dievs ir mūžīgs trīs atsevišķās personās: Tēvs, Dēls un Svētais Gars.
  • Mēs ticam, ka Dievs ir personisks, pārāks un suverēns visu lietu Radītājs.
  • Mēs ticam, ka Jēzus Kristus pilnībā ir Dievs un pilnībā cilvēks, dzimis jaunavai, dzīvojis bezgrēcīgu dzīvi, nācis, lai izpirktu mūsu grēkus, nomirstot mūsu vietā pie krusta, miesā augšāmcēlies, pacēlies atpakaļ pie Tēva labās rokas un dzīvo mūžīgi, sagatavojot mums vietu.
  • Mēs ticam, ka būs otrreizēja personiska un redzama Jēzus Kristus atnākšana uz zemi, pirms Viņa tūkstoš gadu valdīšanas. Viņš atgriezīsies ar Saviem svētajiem un nodibinās valstību, kurai nebūs gala.
    Pēc tam, kad Jēzus pacēlās uz Debesīm, Viņš izlēja Savu Svēto Garu uz ticīgajiem Jeruzālemē, dodot tiem spēju piepildīt Viņa pavēli sludināt evaņģēliju visai pasaulei, kas arī ir pienākums visiem ticīgajiem mūsdienās.
  • Mēs ticam, ka visi cilvēki no dabas ir atšķirti no Dieva un atbildīgi paši par saviem grēkiem, bet pestīšana un piedošana tiek dāvāta par brīvu visiem mūsu Kunga Jēzus Kristus žēlastībā. Kad cilvēks nožēlo grēkus un pieņem Jēzu Kristu kā personīgo Pestītāju un Kungu, paļaudamies uz Viņu, tāds cilvēks tūlīt atdzimst no jauna un ir Svētā Gara apzīmogots, visi viņa/ viņas grēki ir piedoti, un cilvēks kļūst par Dieva bērnu un pavadīs mūžību kopā ar To Kungu.
  • Mēs ticam, ka Svētā Gara augļi, kas pieminēti Svētajos Rakstos, pastāv arī šodien, ja tos praktizē, vadoties no pamācībām Rakstos. Mums kā ticīgajiem jāiekāro labākie augļi un jācenšas tos pielietot mīlestībā, lai tie varētu kalpot par pamācību visai Kristus miesai. Mēs ticam, ka mīlestība ir svarīgāka par visbrīnišķīgākajiem talantiem, un bez mīlestības visas garīgās dāvanas ir nevērtīgas.

No comments:

Post a Comment

Labels